Dagje Giethoorn tijdens je vakantie of weekendje weg bij Villapark de Weerribben

Een dagje Giethoorn is een echte must tijdens je vakantie of weekendje weg op ons park. In Giethoorn centrum vindt u talloze winkeltjes en de gezelligste restaurants aan de lange dorpsgracht. Niet voor niets wordt Giethoorn het Hollands Venetië genoemd. Dit prachtige waterdorp vol historie en prachtige natuur is één van de mooiste plekjes in Nederland. Per water het dorp ontdekken is een echte must. Zet een rondvaart daarom op jouw to do lijstje!

Proef het verleden in het pittoreske Giethoorn

Rond 1600 werd er in Giethoorn volop naar turf gegraven, waardoor er kleine meertjes ontstonden. De bewoners legden vervolgens kanalen aan om per boot het veen te kunnen vervoeren. Beetje bij beetje ontstond zo een prachtig waterdorp. Niets voor niets wordt Giethoorn nu nog het Venetië van het Noorden genoemd. De beste manier om Giethoorn te ontdekken is dan ook via de talloze wateren, kanaaltjes en meren. U kunt zelf een bootje huren bij één van de vele bootverhuur bedrijven of u kiest voor een boottocht door Giethoorn.

De rondvaartboot is één van de mogelijkheden om Giethoorn, de verschillende grachtjes en de waterrijke omgeving met haar flora en fauna te ontdekken. Zo kunt u via ons restaurant verschillende boottochten reserveren:

Natuurtocht Giethoorn

Een rondvaart van 2 uur over het meer 't Bovenwijde en door natuurgebied "de Wieden". Een rondvaart waarbij u onder begeleiding van een schipper/gids vaart door de historische dorpskern, over het meer 't Bovenwijde en door natuurgebied "de Wieden". Hierbij wordt uitgebreid vertelt over de flora en fauna en historie van dit prachtige gebied.

Rondvaart Giethoorn – 1 uur

Een korte(re) rondvaart welke u door de gezellige dorpskern van Giethoorn voert én over het meer het Bovenwijde. Onder begeleiding van een schipper/gids leert u alle ins- en outs van Giethoorn kennen.

Een compleet dagje Giethoorn

Wilt genieten van een compleet georganiseerd dagje Giethoorn? Via ons restaurant kunnen wij dit voor u regelen voor slechts € 29,50 euro per persoon. Het "Dagje Giethoorn" arrangement bestaat uit:

10.00 uur: De shuttlebus staat klaar bij de parkeerplaats om u naar Giethoorn te rijden
10.30 uur: U wordt ontvangen met een warme consumptie naar keuze en appelgebak in Eetcafé Giethoorn
11.00 uur: Een rondvaart van 2 uur of een fluistertocht van 2 uur door Giethoorn en omgeving
13.00 uur: Bij terugkomt kunt u genieten van een pannenkoekenbuffet
14.00 uur: Vrije tijd om het dorp te bezoeken en te ontdekken.
17.00 uur: Terug naar Paasloo. Of borrel (exclusief) met aansluitend barbecue of dagmenu in Eetcafé Giethoorn (+ €23,00).